Llenties amb sípia

llenties

Tothom sap que els llegums són bàsics per una bona alimentació, però com sol passar en aquests casos sovint estan a la llista negra dels més petits junt amb el peix i la verdura. És veritat que les llenties, per exemple, no són gaire atractives a la vista i això és difícil – impossible – d’arreglar.

El recurs més habitual és el clàssic estofat amb xoriç i cansalada, però hi ha altres combinacions possibles. Com que a casa el peix (de moment) continua tenint acceptació, vam posar en pràctica una idea de la Mireia Carbó, unes llenties a la marinera.

La versió casolana era amb sípia i sense cloïsses. És una recepta molt senzilla que no es fa sola, com diu la Mireia, però gairebé. Comencem per sofregir una ceba ratllada o picada amb el robot. Quan està cuita hi afegim tomàquet triturat i deixem que es confiti a foc mig. Hi afegim la sípia neta i tallada a trossos regulars. Li donem un parell de voltes i hi afegim les llenties (uns 200 gr.) i aigua fins que ho cobreixi bé. Ho deixem coure fins que les llenties estiguin cuites.

En aquest cas la coronació del plat va ser amb fetge de rap a la planxa. Una manera d’introduir una altra textura i un gust de peix encara més potent al plat. Tot i les reticències a les llenties, el conjunt del plat va convèncer. D’això es tractava.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s