Arròs de diumenge (amb xampinyons i bacallà)

arros xampis i bacalla

El diumenge és el dia per mudar-se. Aquesta idea que associo a famílies anant a missa i a buscar el tortell, ha quedat encara que aquesta pràctica estigui totalment desterrada del nostre estil de vida. També en els àpats, el diumenge és aquell dia que a taula apareixen plats més o menys elaborats, però sempre diferents dels habituals durant la setmana.

Per això el diumenge em sembla més depriment – encara – si el dinar és senzill. Podem estar tancats a casa per culpa dels maleïts virus, batallant contra la tos, els mocs i la febre. Però el dinar no perdona. Així que cal treure forces de flaquesa i enfrontar-se als fogons.

Un arròs sempre és un bon plat per aquests dies, i admet tot tipus d’ingredients que hi hagin per casa. També per emmascarar aquells que la criatura no acaba de tolerar, o com a mínim intentar-ho. En aquest cas és de xampinyons i bacallà.

Per fer-lo hem picat ben fina una ceba petita i un gran d’all. Ho sofregim fins que estigui transparent. Hi afegim uns quants xampinyons nets i laminats. Donem un parell de voltes i hi afegim tomàquet ratllat o triturat. Deixem que es vagi sofregint poc a poc fins que quedi ben confitat. Llavors hi afegim l’arròs – uns 80-100 gr. per persona – i deixem que s’impregni de tot el sofregit. Hi anem afegint brou de peix (si no en tenim serveix un altre brou suau o bé aigua) fins que l’arròs estigui cuit, uns 15-18 minuts. El podem deixar una mica caldós. Uns minuts abans d’acabar de coure hi afegim uns trossos de bacallà dessalat que es faràn en molt poc temps.

Advertisements

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s