Amanida de patata i ou

amanidapatata

Diu la meva mare que sempre s’han de tenir patates i ous perquè et solucionen qualsevol àpat. Té raó, ja que de fet la combinació dels dos ingredients és un dels millors “maridatges” a la cuina. Una truita de patates, per exemple, és gairebé insuperable. O uns ous ferrats amb patates rosses!

Jo també diria que un plat que tingui ou i patates és gairebé impossible que una criatura no el devori (al·lèrgies apart, és clar).

Amb aquests dos ingredients bàsics, i intentant fugir de la temptació dels fregits, l’altre dia vaig servir a taula aquesta amanida de patata freda. No porta gaire feina, és prou fresca i agrada a tothom, o sigui que és molt apta per nens.

Bullim patates senceres, amb pell i tot, amb aigua abundant i sal fins que estiguin cuites. Les deixem refredar abans de pelar-les i tallar-les a daus. Al mateix temps fem uns ous durs: 10 minuts bullint, els posem a refredar amb aigua freda i pelem.

Muntem l’amanida amb la patata, l’ou dur tallat a trossos i unes barretes de surimi (succedani de cranc) a rodanxes.

Per amanir aquesta amanida (valgui la redundància) podem fer servir oli, una vinagreta o el que ens vingui de gust. Jo vaig fer una salsa rebaixant dues cullerades de maionesa casolana amb dues cullerades de formatge en crema i una miqueta de mostassa antiga. En lloc de formatge en crema, si volem una salsa més lleugera, podem fer servir iogurt natural.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s