Crema de pastanaga i iogurt

Ja ha passat un any. Com qui no vol la cosa. Un any des que vaig inaugurar aquest blog aprofitant que el petit de la casa ja podia menjar de tot i, per tant, podia esplaiar-me a la cuina. Tot i que aquest últim mes no hagi estat gaire activa (es poden considerar unes vacances) el primer aniversari s’ha de celebrar. I més tenint en compte la quantitat de seguidors i seguidores que té el blog. Com diria aquell: m’omple d’orgull i satisfacció. De veritat. Moltes gràcies.

A falta de pastís d’aniversari – ja arribarà -, reprenc l’activitat amb una crema freda boníssima. Aquest estiu està sent a casa l’estiu de les sopes i cremes fredes. 100% verdura refrescant.

cremapastanaga

Per ser honestos, s’ha de dir que aquesta recepta no és meva. Està basada en una crema calenta del Mikel Iturriaga, alias Comidista. El resultat és espectacular en gust i presentació.

Per fer-la vaig sofregir lleugerament una ceba tallada a trossos grans amb una mica d’oli d’oliva (no m’acaba de fer el pes cuinar amb mantega). Quan ja està una mica cuita però sense que quedi torrada hi afegim una bona quantitat de pastanagues tallades a rodanxes. Hi afegim sal i una mica (mitja culleradeta) de bicarbonat. Deixem que es vagi fent a foc suau.

Veureu que la verdura va traient líquid i es van desfent les pastanagues. Quan ha passat un quart d’hora hi afegim una patata mitjana tallada i brou de verdures fins que ho cobreixi tot bé. Deixem que bulli uns 20 minuts i ho triturem juntament amb una mica de suc de taronja.

Per un altre cantó vaig preparar una salsa de iogurt barrejant un iogurt grec, sal, suc de llimona, un rajet d’oli i alguna herba seca que tenia per casa (orenga, alfàbrega…).

Servim la crema ben freda i a sobre hi posem la salsa de iogurt, creant dibuixos per fer-ho divertit si cal. La crema de pastanaga és més aviat dolça, així que l’acidesa del iogurt li va molt bé per contrarestar. De fet, en Lluc buscava la combinació de la pastanaga i el iogurt, això vol dir que la vam encertar de ple.

Advertisements

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s