Gratinat d’albergínia i tomàquet

gratinatalberginia

Molts dels plats que han anat apareixent per aquest blog han estat noves creacions. La necessitat d’alimentar correctament el petit de la casa ha fet que adaptés plats, provés noves combinacions, o sigui tenir un fill petit és una bona excusa per potenciar la creativitat a la cuina.

Però també fa molta il·lusió quan confirmes que aquell plat que vas “crear” ja fa anys, que gairebé s’ha convertit en un dels teus preferits, li deixes provar al petit i li entusiasma. Fantàstic! Estem fent bé la feina, penses. O és que té un bon dia, clar.

Això ha passat amb el “meu” gratinat d’albergínia i tomàquet. No és que sigui la major creació a la cuina però és un plat d’estiu que queda molt bé, i a més és prou lleuger.

Es tracta d’intercalar en una safata de forn capes d’albergínia tallada a rodanxes fines i tomàquet. Un truc, posar l’albergínia en aigua i sal una estona va bé perquè perdi l’amargor. A les capes hi anem posant sal i una mica d’oli. Quan ho tenim muntat al forn a 180-200º amb temperatura a dalt i baix i que es faci. Quan ja estigui l’albergínia tova hi posem formatge ratllat per sobre i que gratini.

Amb bons tomàquets i bones albergínies és un plat deliciós, que pot servir d’acompanyament per una carn o peix. I el podem fer més contundent afegint formatge entremig de la verdura.

Advertisements

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s