Hamburguesetes de peix

hamburguesapeix

Hi ha criatures que el peix només el poden veure a l’aquari. Al plat res de res. No és el cas d’en Lluc que s’emociona tant amb els peixos que neden com amb els que es troba a taula. Així que el truc de dissimular el peix fent-ne mandonguilles no és necessari en el nostre cas. Però que no sigui necessari no vol dir que hi renunciem. La cuina està feta per variar. De monotonia ja en tenim prou i massa.

La recepta original, d’on ha sortit la inspiració, són les mandonguilles de peix de la Mireia Carbó. Per cert, qui no conegui els seus llibres no sap el que s’està perdent. Bones receptes, originals, amb ingredients fàcils de trobar, apetitoses i que surten. No es pot demanar més.

En aquest cas, vaig optar per fer-les d’una mida una mica més gran i forma aplanada. O sigui minihamburgueses. Però la base  de la recepta és la mateixa.

Hem fet servir filet de lluç, però ens serveix qualsevol peix blanc. Traiem la pell i les espines (si n’hi ha) i ho triturem amb un robot. Mullem una llesca de pa de motlle, sense crosta, amb llet. Ho afegim al peix junt amb la sal i julivert picat. També hi podem posar unes gambes picadetes per donar una mica d’alegria. Ho barregem bé amb les mans i només falta formar, enfarinar i fregir en una paella amb oli.

El plat el completava un puré de patata amb formatge i uns tomàquets cirerols (cherry) partits per la meitat i saltejats un minut a foc alt amb unes fulles d’orenga picades. Els tomàquets saltejats són un molt bon acompanyament que es fa en un moment.

Per cert, amb tanta novetat en els plats tenim el nen confós. “Lluc, va, acaba’t el peix” li dèiem. “Que no mama! No és peix, és croqueta”. I d’aquí no el trèiem. Sigui el que sigui (mandonguilla, hamburguesa o croqueta) al final s’ho va acabar tot, i de gust. És el que compta.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s