Sopa de tomàquet (calenta)

sopatomaquet

L’estiu es resisteix a venir aquest any. Sembla que sí… però no. Així que enmig de tempestes, baixades de temperatures i canvis de temps sobtats encara venen de gust les sopes. Les calentes, o tèbies, és clar.

D’aquí ve aquesta sopa de tomàquet calenta. No és època, encara, de bons tomàquets. Queda ben bé un mes per això. Però els de temporada ja serviran per a un gaspatxo, més adequat, esperem, pel clima que hi haurà.

Si no és temporada de tomàquets, com l’he fet? Doncs seguint l’estil Falsarius, amb una llauna de tomàquets sencers en conserva. Una sopa fàcil, ràpida i per amants del tomàquet, com en Lluc, que l’ha devorat.

En una cassola posem a sofregir una ceba i un pebrot italià tallat. Quan estiguin tous hi afegim els tomàquets en llauna (una de gran) amb el seu suc. Hi posem sal i sucre per rebaixar l’acidesa. Ho deixem coure uns 20 minuts. En acabat hi afegim unes fulles d’orenga i ho triturem bé.

En aquest cas l’he servit amb una bola de formatge cremós al centre del plat i uns daus de pa torrat per acompanyar.

Advertisements

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s