Tortitas

tortitas

Els dies de festa mereixen esmorzars especials. I no sempre vol dir anar a esmorzar fora de casa, que també és especial, sinó que ho poden ser dins de casa.

Un d’aquests esmorzars que necessiten una mica més de temps són les tortitas. Són un exemple de colonització cultural ianqui, però acabades de fer, calentones i amb una bona capa de bona melmelada per sobre, ens oblidem de recances culturals i demés.

Per fer-ne unes 8 o 9 de grans necessitem 200gr. de farina, 2 ous, un vas de llet, mig sobre de llevat, dues cullerades ben plenes de sucre, una cullerada d’oli  i una culleradeta de sal. No ens oblidem melmelada, mel, xarop d’auró (jarabe de arce perquè ens entenguem) o un parell d’ous ferrats (per als més valents) per acompanyar-les.

La preparació és molt senzilla. Batem els ous amb el sucre, l’oli i la llet. Només cal que quedin una mica batuts. Hi afegim la farina, la sal i el llevat i ho barregem bé amb unes varilles.

Escalfem bé una paella antiadherent (no cal posar-hi oli ni mantega) i quan estigui calenta hi posem mig cassó de massa. Quan faci bombolles la girem amb una espàtula i deixem que es faci per l’altre cantó.

Les servim acabades de fer amb l’acompanyament que desitgem. En Lluc se’n va menjar amb melmelada de maduixa que ell mateix havia fet (amb ajuda de les professores clar) per la festa de Sant Ponç a l’escola. Boníssimes.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s