Amanida alemanya amb una altra salsa

amanidaalemanya

No ens enganyem, una amanida alemanya no és el paradigma de menjar sa, encara que porti el títol d’amanida. Alemanya tampoc té fama per la gastronomia vegetariana precisament. Però la combinació de patata, salsitxa tipus frankfurt, cogombrets, ceba tendra i força maionesa sempre ve de gust.

Hi falta verdura, és cert, però si ho acompanyem amb una plata de tomàquet amanit ja ho tenim oi? O el que vingui de gust de verdura. Algú pot dir que el frankfurt és un aliment de massa poca qualitat per donar al nen. No és qüestió de donar-li cada dia, ni cada setmana. A més, com en tot, hi ha salsitxes de diferents qualitats, és qüestió de buscar les que ens facin més el pes.

Ara centrem-nos en la recepta. Els habituals ja sabeu que tendim a canviar lleugerament les receptes tradicionals. I és clar, aquesta també. La base no té res d’estrany. Patata bullida, salsitxes tallades a rodanxes i passades lleugerament per la paella i cogombrets en vinagre tallats petits. Com a novetat una mica de margalló a rodanxes fines.

La salsa, però, no és maionesa. Ni tan sols en té. Volíem una salsa una mica més lleugera que la pogués substituir. Aquesta porta un iogurt, dos “quesitos” aixafats, una punteta de mostassa antiga, una mica de suc de llimona, sal i oli d’oliva, tot ben barrejat.

Amb una salsa així fins i tot sembla més sana l’amanida alemanya. Als nens, una salsa a base de iogurt i quesito, segur que agrada, sempre que no us passeu amb la mostassa. Per cert, la salsa lliga perfectament amb l’amanida, gairebé tant o, fins i tot, gairebé més que la tradicional maionesa.

Advertisements

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s