Fideus a la cassola amb conill i carxofes

fideuscassola

Després de les mongetes, un altre plat dels de cassola. Ja arribarà el bon temps, el sol i els plats més lleugers. Però encara no havia posat al bloc uns fideus a la cassola. Amb el que m’agraden els fideus amb carn.

En aquest cas hem aprofitat unes carxofes, que ja són al final de temporada, i una mica de conill. La combinació és boníssima, i si hi afegim els fideus, dels gruixuts i corbats, encara millor. Guardem els fins i rectes per les fideuàs de peix.

Comencem per tallar el conill. En aquest cas he fet un plat “sense feina”, he agafat unes cuixes de conill preparades per al brasa i he aprofitat que estava quasi desossada per tallar la carn de conill a trossos sense os ni greix. En una cassola de ferro a foc alt fregim el conill salpebrat. Quan estigui daurat hi afegim una mica de carn picada de porc que es farà en molt pocs minuts.

Llavors hi afegim una ceba i un pebrot italià (els verds, llargs i prims) tallat tot petit. Quan està una mica sofregit hi afegim la carxofa neta a quarts. Deixem coure uns 10 minuts a foc mig.

Quan està mig cuita la carxofa (s’acabarà de coure amb els fideus) hi afegim un parell de cullerades de tomàquet triturat. Quan comença a brillar, que vol dir que està cuit, hi posem els fideus. Donem un parell de voltes deixant que s’empapi bé del sofregit.

Llavors hi afegim aigua bullint. Anem vigilant i remenant. Quan es quedi sec hi afegim més aigua fins que estiguin els fideus cuits.  Al final rectifiquem de sal i ja ho tenim llest.

Els fideus agraden, és pasta. La carn, tan el conill com la carn picada, sempre funcionen. Una part de la verdura gairebé no es nota – la ceba i el pebrot queden molt cuits i integrats a la salseta – i la carxofa, doncs si té un bon dia se la menja bé. I sí, tenia un bon dia. I en un plat únic ho tenim tot. Amb una amanida i unes postres tenim un àpat complet.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s