Mongetes caldoses amb bacallà

mongetesbacallà

Cap de setmana a casa + temps plujós = plat de cullera, o sigui guisat caldós. Aquesta equació normalment no falla, és el que em surt. A més el dissabte “toquen”  llegums perquè, en general, al menú de l’escola només hi apareixen un dia. I per sopar no fa gaire.

Així que aquest cop tocaven mongetes. Del ganxet. I teniem una mica de bacallà dessalat. Últimament estic molt de llegums amb peix o marisc. Va a temporades això.

Aquest plat l’hem començat posant a bullir les mongetes a l’olla a pressió, per estalviar temps i energia. De fet menteixo, aquest plat l’hem començat la nit anterior posant les mongetes a remull. Però bé, tornem als fogons. Aquestes mongetes a l’olla a pressió ha trigat 45 minuts a coure’s.  Però es poden comprar cuites o fins i tot de pot. Això sí, les hem de rentar bé.

Posem a sofregir una ceba tallada petita i una pastanaga a dauets petits. Un cop estigui la ceba transparent, o sigui cuita, hi afegim tres cullerades de tomàquet triturat. Quan sigui temporada és molt millor tomàquet natural ratllat. Deixem uns minuts.

Hi hem afegit un raig de vi blanc i deixem que s’evapori bé. Llavors hi afegim les mongetes, el bacallà sense pell i tallat a cubs i una mica del líquid de cocció dels llegums. Que faci el xup-xup uns minuts tot junt i ho acabem amb julivert picat per sobre.

L’anècdota del dia és:

– Ooooohhh peix!!! I mira mama, hi ha gambes!

No són gambes, són les mongetes. Per molt que el rectifiqués, al final ha resultat que eren gambes. Això sí, se les ha menjat totes.

Advertisements

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s