Postre pel dia del pare: crumble de poma i maduixes

crumble

A casa no som gaire devots de celebracions com les del dia del pare. No ho érem gens, però amb una criatura aquestes coses canvien lleugerament. Perquè a veure qui és capaç de dir que el dia del pare és un dia qualsevol quan el teu fill surt de l’escola amb un foto emmarcada per ell amb tota la il·lusió, i una mica d’ajuda, amb pasta, llegums i altres elements.

Ens resistim a caure en reclams comercials, però fer alguna cosa especial per homenatjar el pare és una altra cosa.I ja que hi som, això especial pot ser un sopar una mica diferent fet a quatre mans (les de la mare i el fill).

Som conscients que el dia del pare és Sant Josep, i que a Catalunya és tradició menjar crema catalana. Però aquesta no és precisament una de les meves especialitats i a més no m’apassiona gens la crema cremada.

Així que hem innovat en la celebració de Sant Josep/Dia del pare amb un pseudo-pastís molt ràpid de fer i al mateix temps molt aparent: un crumble de poma i maduixes.

El crumble és una preparació aplicable a qualsevol fruita una mica consistent. Nosaltres hem pelat i tallat dues pomes petites a trossos regulars i no molt grans. Ho hem posat a la base d’un motlle de silicona. A sobre unes maduixes tallades a rodanxes. Hi posem un parell de cullerades de sucre morè i ho deixem reposar mentre preparem la cobertura.

Pel crumble hem fet servir 120 gr. de farina, 70 gr. de mantega i sucre al nostre gust (unes quatre cullerades). Amb els dits desfem la mantega en la farina sense amassar. La idea és que quedi una textura terrosa i solta, com de galeta esmicolada, tot el contrari d’una massa. Perfecte perquè el petit hi fiqui les mans.

Cobrim la fruita amb el crumble i posem al forn a 180º fins que quedi daurat. Hi ha estat uns 45 minuts. L’hem servit tebi, però també es pot menjar fred i/o acompanyat de iogurt o una bola de gelat.

Deixa un comentari