Farcellets de col, arròs i gambes

farcelletscol

No hi ha una explicació lògica. Al meu fill li agrada la col. Les mongetes tendres no les pot ni veure, el carbassó l’escup. Però quan es tracta de verdures “fortes” com la col o la carxofa no tenim cap problema. Deu ser un nen de paladar hivernal. Fins ara havíem menjat col en trinxat. Per no caure en la monotonia culinària vaig recórrer als tradicionals farcellets de col. Tradicionals no seria la paraula, perquè el farcit no és el típic, sinó que porta arròs i gambes.

El primer és netejar les fulles de col, treure el tronc i escaldar-les un minut en aigua bullent. El farcit porta ceba i uns tirabecs sofregits, arròs blanc i unes gambes tallades a trossets. Lleuger oi?

A continuació toca fer els farcellets amb les fulles de col i els anem posant en un recipient per fer al vapor. En el nostre cas un estoig de silicona per coure al microones. Tots menys un, que vaig decidir fer a la planxa. Els que es van fer al vapor van trigar deu minuts. El que li va tocar la planxa (la col queda més al dente) a foc mig durant una bona estona, mirant que no es cremi.

L’acompanyament és una passata (salsa de tomàquet italiana), però pot servir qualsevol salsa de tomàquet que tinguem per casa.

Advertisements

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s