Cigrons amb bledes i bacallà

cigrons

Aquest seria un plat típic de Quaresma, si no fos que el divendres vam menjar salsitxes de porc. A casa som així, poc curosos amb aquestes tradicions. En tot cas, sigui o no un plat de divendres de Quaresma, la veritat és que la combinació dels cigrons amb les bledes (o alguna altra fulla com espinacs) i el bacallà és insuperable.

Per preparar aquest plat comencem pel típic i tradicional sofregit de ceba i tomàquet, al que hi posem les fulles de bleda netes i tallades quan la ceba està cuita i abans del tomàquet. Quan el sofregit està a punt hi afegim els cigrons i una mica de l’aigua de cocció. Si són de pot els hem de rentar bé i en lloc del líquid de cocció hi afegim un rajolí d’aigua. Deixem que es faci dos minuts tot junt. El bacallà el fem a la planxa per separat. Això sí, ho servim al costat dels cigrons per menjar-nos-ho tot alhora.

No cal dir que és un plat molt complet: llegums, verdura i peix. Si hi afegim una peça de fruita com a postres tenim un àmplia representació de diferents aliments en un sol àpat.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s