Coca de plàtan i nous

cocaplatan

L’esmorzar s’ha convertit en l’àpat més complicat. Va començar amb la llet i ha acabat rebutjant pràcticament tot el que li oferim. Sembla ser que ha perdut la gana  de bon matí. Així que, sense defallir, hem posat en marxa l’operació “trobar alguna cosa que li vingui de gust” i si pot ser que sigui nutritiu.

Una d’aquestes proves, que de moment agrada força, és aquesta coca o pastís de plàtan i nous amb pinta d’integral però que no ho és. Per què plàtan i nous? Doncs plàtan perquè en tenia que començaven a estar massa madurs i n’havíem de fer alguna cosa. I les nous per què els fruits secs porten calci i així compensem una mica la manca de llet.

La base de la recepta és la típica coca de iogurt. Necessitem:

  • 1 iogurt natural (de soja pels al·lèrgics a la llet)
  • 3 ous
  • 2 vasos de iogurt de sucre
  • 1 vas d’oli suau
  • 2 vasos i mig de farina
  • 1 sobre de llevat
  • 3/4  de vas de nous trinxades petites
  • 2 plàtans madurs aixafats amb unes gotes de suc de llimona
  • el suc de mitja taronja

La preparació només consisteix en barrejar-ho tot junt, a poder ser primer els ingredients líquids i després els secs. Un cop ben barrejat ho posem en un motlle untat amb mantega i al forn a 180º fins que estigui fet (al voltant de 40 minuts). El temps de forn depèn molt del forn i del tipus de motlle, així que cal estar atent. I ja sabeu, la prova del cotó dels pastissos es punxar amb un escuradents al centre i comprovar que surti sec.

Advertisements

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s