Verdures i ou al plat

El més habitual a l’escola és que cuinin els ous en forma de truita. La truita és molt agraïda. Però també està bé que de tant en tant vegi com és un ou sencer, amb el color blanc de la clara i el groc-taronja intens del rovell. L’ou és visualment molt atractiu i segurament després de menjar un plat com aquest recorda i reconeix millor aquest aliment.

La recepta més coneguda d’ous al plat és amb salsa de tomàquet, una mica de pernil, els ous i cap al forn. Aquesta variació incorpora més verdures i un toc de formatge. Sí, formatge. Estem en la fase d’introduir, molt a poc a poc, la llet de vaca, ja que sembla que podria haver superat l’al·lèrgia que fins ara limitava la seva dieta.

Per fer aquests ous posem el tomàquet madur tallat a dauets, una mica de carbassó tallat fi, xampinyons laminats, sal i oli en una cassoleta. Va al forn a uns 200º fins que les verdures estan pràcticament cuites. Llavors és el moment de posar-hi els ous a sobre i tornar al forn a temperatura una mica més baixa (uns 180º) fins que qualli la clara. A l’últim minut afegim una mica de formatge per sobre perquè es fongui.

El més difícil és aconseguir el punt just de cocció de l’ou. Confesso que jo gairebé mai me’n surto, sempre em queda el rovell massa cuit. Es tracta de fer proves, conèixer el forn i sobretot un cop fet, servir-ho de seguida. Jo ho continuo intentant.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s