Brioix (casolà) sense llet

No havia parlat encara dels berenars. És ben cert que aquest àpat no comporta tantes complicacions com el dinar i el sopar. En general, amb un iogurt (de soja en el nostre cas) i/o fruita està solucionat. Però de tant en tant ve de gust donar-li alguna cosa diferent. La brioixeria industrial podria ser una opció en moments puntuals, però està totalment prohibida per en Lluc. Tot porta llet.

De les vacances vam tornar amb un preparat de farina per fer brioix a casa. Als ingredients especifica que porta farina, ou i llevat. Cap rastre de llet. La part greixosa del brioix, llet i mantega, se li ha d’afegir a casa. Així que és l’oportunitat de fer un brioix fàcil i apte pel petit de la casa.

La llet l’he substituït per llet de coco, podria haver-ho fet amb llet de soja però així variem. La mantega per margarina 100% vegetal (que no totes ho són). He tingut en compte que la margarina té menys matèria grassa que la mantega, així que hi he posat una mica més de margarina del compte i una mica menys de llet de coco per compensar.

Amassat durant uns 10 minuts, a mà. No tinc panificadora a casa. Es deixa reposar el temps necessari perquè pugi la massa. Es formen quatre boles que es col·loquen dins un motlle rectangular. La massa ha de pujar novament i mitja hora al forn a 180º. Resultat un brioix esponjós i realment gustós. Agrada tant als petits com als grans. O més.

Advertisements

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s