Estat de la qüestió

Hem passat, bé, ha passat, la revisió de l’any i mig. Ja tenim permís per introduir el peix blau i el marisc, els embotits, les fruites vermelles i de pinyol (aquí ens havíem avançat una mica) i els fruits secs trossejats o mòlts. Amb aquest últim pas podem donar per tancat el procés d’introducció dels aliments que ha anat marcant la pediatra. A grans trets el procés des de fa un any ha estat aquest: 1. farinetes 2. fruita 3.verdura 4.carn blanca 5. peix 6. carn vermella 7. sèmola i pasta petita 8. pasta gran, arròs sencer… 9. peix blau, marisc… tot excepte els fruits secs sencers.

Trobareu a faltar la llet de vaca… bé, vam tenir un petit incident amb la llet animal al principi del procés. Una petita al·lèrgia a la proteïna de la llet de vaca que manté en Lluc allunyat del món dels làctics. Per consolar-se té el iogurt de soja. Li agrada tant que no em puc imaginar què sentirà quan tasti per primera vegada un iogurt de llet. Perquè a mi això de la soja no m’acaba de convèncer (organolèpticament parlant clar).

Aquest incident, que sembla que serà temporal, a part de fer-nos tornar uns pares paranoics i gairebé violents quan algú s’acosta amb qualsevol aliment al nen, ens limita algunes receptes. El costat positiu: em fa ser més creativa a la cuina.

En tot cas, per celebrar aquest nou pas en l’alimentació, hem sopat salmó al vapor amb tomàquet. Tan  senzill com, en un recipient per cuinar al vapor al microones, posar un llit de tomàquet trossejat sense pell ni llavors i el salmó a sobre. Una mica de llimona, un pèl de sal i una mica de julivert.

Sembla que li ha agradat. Si li agrada el salmó veurem què passa amb les gambes, pronostico un èxit total.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s